Suomi liittyi Euroopan unioniin vuonna 1995. Maatalous oli murroksessa ja maaseudun elämä muuttui pysyvästi. Viljelijöiden ja maaseudun asukkaiden huoli kantautui alan etujärjestöihin. Päätettiin perustaa oma tukihenkilöverkko maaseudun asukkaille. Tukihenkilöt toivat tukea epävarmuuden keskelle.
Vuonna 2021 noin 30 % suomalaisista asuu maaseudulla tai maaseutumaisella alueella. Elinkeinot ovat entistä monipuolisemmat, arjen surut ja ilot ovat pitkälti samoja.
Ihmiseltä ihmiselle – Maaseudun tukihenkilöverkon tunnuslause on edelleen ajankohtainen.
Tukihenkilöverkon 150 vapaaehtoista tarjoavat 2 kuuntelevaa korvaa, olkapään johon nojata ja kokemusta maaseudun elämästä. Arkiset huolet on helpompi puida luotettavan ihmisen kanssa ennen kuin ne kasvavat liian suuriksi.
Vuonna 2021 juhlistamme Maaseudun tukihenkilöverkon 25-vuotista taivalta tarinoin. Ensi vuonna tulemme kertomaan kuluneista vuosista tarinoiden keinoin. Jos sinulla on tarina kerrottavanasi, niin ota yhteys Mia Kalpaan (mia.kalpa@mtlh.fi). Jaamme mielellämme kertomuksia.
Haluatko mukaan tukihenkilöksi? Koulutamme uusia Jelppi-tukihenkilöitä Seinäjoella 19.-21.3.2021. Alamme tarjota tukisuhteita myös verkon kautta Tukinetissä, käy katsomassa!
Millaisia iloja ja haasteita elämä maaseudulla merkitsee? Millaista on elää nuoruus maalla? Entä vanhuus? Mikä tuo voimaa ja iloa elämään?
Seuraa viestintäkanaviamme!